Consumentenbond: energierekening 290 euro hoger

Ze zijn niet de eerste die het roepen en het is ook niet de eerste keer dat ze het roepen. De consumentenbond voorziet een gemiddelde stijging van de energierekening van maar liefst 290 euro! Verschillende energievergelijkers kwamen eerder met soortgelijke bedragen. Hoe komt dat en wat kan je er aan doen?

Leveringstarieven stroom en gas
De consumentenbond heeft uitgerekend dat de leveringstarieven voor gas 17 procent zullen stijgen en de leveringstarieven voor stroom 20 procent. Dit is de grootste oorzaak van de hoge stijging van de energierekening. Daarnaast stijgt het vastrecht met 8 procent.

Wat is het vastrecht?
Het vastrecht is een bepaald bedrag dat je sowieso moet betalen als je gas, water en elektra afneemt. Het maakt hierbij niet uit hoeveel je gebruikt. Met de verhoging van 8 procent van het vastrecht gaat dus iedere afnemer wat extra betalen.

Overstappen? Bespaar gemiddeld 350 euro
Bespaargeld.online is het met de consumentenbond eens dat jaarlijks overstappen van energieleverancier een goede zaak is. Energieleveranciers willen jou graag als klant hebben en stunten daarom met aanbiedingen en geldkortingen zoals cashback. Ga jij er dit jaar een paar tientjes op achteruit of ga jij er 35 op vooruit?

You Might Also Like

Back to top