Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023

Dit was het nieuws waar veel eigenaren of potentiële eigenaren van zonnepanelen op zaten te wachten. Minister Wiebes meldt dat de salderingsregeling voor zonnepanelen in haar huidige vorm is verlengd tot 2023. Hierdoor is het nóg voordeliger om zonnepanelen aan te schaffen. De gestegen rendementen en sterk gedaalde prijzen maken dit het ideale moment om maximaal te profiteren van zonne-energie.

Wat is de salderingsregeling voor zonnepanelen?

De salderingsregeling is vrij simpel. Zonnepanelen genereren stroom wanneer er zonlicht in valt. Ook wanneer het bewolkt is. Als huishouden gebruik je stroom, maar ook wel eens minder dan de zonnepanelen opbrengen. Bijvoorbeeld als je van huis bent. Er ontstaat dus een overschot aan energie dat je zelf niet gebruikt. Middels een omvormer die aangesloten is op je meterkast wordt de overtollige stroom weer aan het publieke elektriciteitsnet afgegeven. De salderingsregeling houdt in dat deze terug geleverde stroom zal worden verrekend met je eigen verbruik. Je krijgt dus net zoveel terug als dat je normaal zou betalen. Dit is een enorm fiscaal voordeel waardoor je zonnepanelen maximaal renderen. Er gaat niks verloren!

Hoe wordt de salderingsregeling afgebouwd na 2023?

Deze zal geleidelijk worden afgebouwd. Omdat dit in 8 jaar gaat gebeuren zou dit bijvoorbeeld een afname van 12,5% per jaar kunnen betekenen. Het is niet zo dat wanneer dit afgebouwd is je niks meer voor je terug geleverde stroom krijgt. Er blijft een terugleververgoeding van toepassing van de energieleverancier. Hoe hoog deze zal worden is nog niet exact bekend.

You Might Also Like

Back to top